Virtueel Museum Grimbergen

Jeugd "Jeugdhuis Tattoo"
 

 

TATTOO

1967, op de Verbrande Brug stichtten een aantal zestienjarigen, te oud voor de Chiro en te jong om ’s avonds alleen naar Grimbergen centrum te trekken, hun eigen jeugdclub: Tattoo. Initiatiefnemer was de jonge elektricien Dree Sleeubus.

Pastoor De Brie stelde de oude Chiro lokalen op de speelplaats van de meisjesschool ter beschikking.

Tattoo kende zijn hoogdagen na de sluiting van Sjeenee en nadat men zijn intrek had genomen in een groot leegstaand café aan het Tresigniesplein.

Tattoo werd zowat het muzikaal centrum van de streek. Men kwam er niet alleen voor de sfeer en de goede muziek maar ook voor de tweewekelijkse optredens. Deroll Adams, De Condors, Jef Van Uytsel, Eric Melaerts, De Snaar, Wim De Craene, Pendulum, Kris en Koen De Bruyne, Vuile Mong en zijn Vieze Gasten en Willy Donni traden er een of meerdere keren op.

Het muzikale hoogtepunt vond plaats elk eerste weekend van de maand juli met het behalve de drank volledig gratis “Free Festival”. Een bescheiden maar gezellig festivalletje aan de oever van de Willebroekse vaart dat toch wel elk jaar een grote naam op de affiche kon zetten: Johan Verminnen, Kandahar, Stewball, Big Bill, Fifth Ball Gang…

Ook in de parochiezaal en de sporthal werden regelmatig concerten georganiseerd. Op de viering 10 jaar Tattoo stonden Kayak (Nl), Kaz Lux (Nl), Marc Moulin’s Placebo en Raymond Van Het Groenewoud op het podium. En in 1977 was er het memorabele optreden van Little Tina and Flight 56(UK) in samenwerking met de Brussels Rock and Roll Club die in Tattoo hun tweede thuis hadden gevonden.

Ook in oude school van Lint werd de traditie van optredens en Free Festivals door de nieuwe generatie verder gezet. Met o.a. De Mens, De Kommeniste, Siglo XX, Rick Tubbax, Scooter, Stagebeast, Speedy King& his Feetwarmers en Revenche 88.

Het dertigjarig bestaan van Tattoo werd gevierd met een optreden van The Paranoiacs in de Sporthal van de Verbrande Brug. En niet vergeten het samenwerkingsverband met de andere Grimbergse jeugdclubs met hun optredens in Strombeek en op het vliegveld van Lint-Grimbergen. Met o.a. The Specials, Betty Goes Green en The Lama’s. Het waren niet de minste.


Met dank aan Alena Vandenbussche

Auteur : Wilfried Igné