Virtueel Museum Grimbergen

Pastoors Grimbergen (van Boesschoten, Gereon)
 

 

Gereon van Boesschoten
Dongen (NL) °10 jan 1937  † Grimbergen 5 juli 2018

In 1956 trad Cornelius (Kees) van Boesschoten toe tot de Norbertijnerabdij en kreeg bij zijn inkleding de kloosternaam Gereon. Hij deed zijn tijdelijke en geestelijke professie en werd tot priester gewijd door Mgr.Schoenmaeckers.

Van 1966 tot ’69 was hij godsdienstleraar in Anderlecht. In 1968 stond hij mee aan de wieg van het ondertussen wereldbefaamde Gregoriaans abdijkoor en werd ook koorleider. Een rol die hij nog tot voor kort bleef vervullen met heel wat passie. Het jaar nadien, in 1969 werd hij godsdienstleraar in Virgo Sapiens in Londerzeel en vervolgens aan het Romano Guardini- Maria Boodschapinstituut te Brussel. ( nu Mabo) tot in juli 1991.

Vanaf 25 oktober 1982 was Gereon ook directeur van de volkssterrenwacht MIRA. Hij werd uiteindelijk tot pastoor van Grimbergen benoemd op 6 september 1991. In 2013 vierde Gereon zijn 50 jaar priesterjubileum en ging op rust, dik tegen zijn zin. “Ik ga met pensioen omdat ik moet”, vertelde hij in de Regiobladzijde van het Laatste Nieuws. “Het betekent uiteindelijk dat ik veel minder verantwoordelijkheid heb. Maar ik blijf priester voor altijd en zal inspringen waar nodig.” En zo geschiedde.

Het laatste betekenisvolle wapenfeit was de viering van 50 jaar Gregoriaans Abdijkoor. Het werd gevierd met een geconcelebreerde hoogmis van 10 uur omringd door het abdijkoor, met uiteraard de Gregoriaanse gezangen. Waarna een receptie in de Raadszaal van het Grimbergs gemeentehuis, aangeboden door het schepencollege.

SD