Virtueel Museum Grimbergen

Jeugd "Jeugdhuis 't Webbeke voordien De Spinnekop"
 

 

‘t WEBBEKE en de Palmfuif
 Optreden De Snaar

De Palmfuif werd zo’n dertig jaar geleden opgestart door een groepje Humbeekse Chirojongens.

Na twee edities hielden ze het voor bekeken… Tot enkele leden van JH ’t Webbeke, voordien ‘De Spinnekop’, de draad weer opnamen om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Daarvoor organiseerde ’t Webbeke op de terreinen van de Piereman in Strombeek een gezamenlijk festival met de andere Grimbergse jeugdclubs ’t Stoveke, ’t Vensterke en Tattoo.

Er kwamen twee edities, met o.a. Lavi Ebbel, Solid State en de Headliners Jo Lemaire en Dirk Blanchart.

De eerste gasten op de Palmfuif nieuwe stijl, dat toen nog doorging in de Molenstraat in Humbeek waren Raymond van het Groenewoud, The Scabs en Elisa Wout.

Dit werd zo’n succes, er kwam 700 man op af, dat voor de volgende editie moest uitgekeken worden naar een ruimere locatie. Men verhuisde naar de voetbalterreinen van K. Humbeek F.C.

Op vrijdagavond : fuif met een bekende discobar Steve Mc.Donald, zaterdagavond optredens en nadien weer een fuif. Een succesformule die het jaren zou uithouden. Hun palmares is indrukwekkend! Zo wist animator en organisator Ward Moens volgende artiesten te strikken: Arno, De Kreuners, Asian Dub Foundation (GB), The Scene (NL), Blue Blot, Ashbury Faith, Dirk Blanchart, The Kids, The Wolfbanes, TröcknerTrecks (NL) en The Skyblasters.

Door de concurrentie van o.a. Maanrock in Mechelen en enkele andere festivalletjes in de streek kwam aan dit succes-verhaal enkele jaren geleden jammerlijk een einde. De optredens werden afgevoerd en een jaar later hield ook het Webbeke op te bestaan. De organisatie van Palmfuif kwam opnieuw in handen van de Chirojongens en die maakten er een groot dance-evenement van met bekende dj’s op de affiche.


Auteur : Wilfried Igné