Veerle De Neef

 


 
  NAAM : Veerle De Neef

KUNSTVORM : tekenen en aquarel

 


Ik tekende al graag als kind. Zo kreeg ik de eerste prijs van het Davidsfonds voor een kindertekenwedstrijd in de vijfde klas. Ik was toen zo fier als een gieter. Ik wou daarna graag naar de kunsthumaniora, maar...mijn ouders stonden hier niet achter. Het is dus altijd bij een hobby gebleven waar ik vaak weinig tijd voor kon vrijmaken.

Een tijdje geleden laaide de passie weer hoger in me op en besloot ik naar de Portaelschool in Vilvoorde te gaan. Ik koos voor tekenkunst-aquarel. Elke zaterdag-en zondagvoormiddag stond ik daar gedurende drie jaar paraat. Door mijn job kwam het er niet van om daarbuiten nog te tekenen.


Vanaf dit jaar nam ik halftijdse loopbaanonderbreking. Ik wou niet wachten tot "mijn pensioen" om me er meer op toe te leggen. De drang in me was te groot. Nu heb ik dus meer tijd om in de week naar de academie te gaan en ook thuis te tekenen. Doordat ik die uitlaatklep heb, sta ik bovendien opnieuw volledig gemotiveerd in mijn job.

Ik ben tevens mijn vriend dankbaar dat hij hierin ook achter me staat, dit schept uiteraard ook meer ruimte en kansen voor me.

De kunstenaarsroute was een fijne ervaring. Vele mensen kwamen een kijkje nemen en ik ben blij dat ik ze soms heb kunnen laten genieten, ze heb laten wegdromen of ergens hun gevoelens heb geraakt... Kunst is genieten, genieten is een kunst!!!

Veerle De Neef
Nieuwenroodsesteenweg 17
1851 Humbeek
0477 456207
E-mail
veerledeneef@hotmail.com
Site: 
http://veerle.deneef.info/