Raymond Vogeler

 


 
  NAAM : Raymond Vogeler

KUNSTVORM : schilderen

 


Raymond volgde regelmatig cursussen tekenen en pastei bij llonka Janssens in het "verloren uurke" te Meise. Verder volgde hij portret-en modeltekenen in het atelier voor beeldende kunsten "De Piereman" te Strombeek-Bever bij Mark Keppens.

 

Tekenen was voor mij van kleinsaf een passie. Na mijn humaniora moest er beslist worden welke richting ik wilde verder gaan, maar plastische kunsten in die tijd (eind jaren zestig) lag niet zomaar voor de hand.

 

 

Het is dan uiteindelijk kinesist geworden, wat ik met volle overgave en liefde heb uitgeoefend, maar toch is dat kunstduiveltje in mij blijven knagen.


Pastei is de techniek waar ik het meeste van houd. Kunstenaars als Berthe Morisot, Theo van Rysselberghe, Rik Wauters kunnen mij echt bekoren alsook een Picasso en Magritte.

 


 


Ik zou kunst kunnen omschrijven als een persoonlijke ervaring, een genieten, kijken, voelen en beleven van. Zo vele vragen met evenveel antwoorden, afhankelijk van de ingesteldheid en de inspiratie van het moment waarop de waarnemer het schilderij bekijkt

E-mail:
raymond.vogeler@skvnet.be