Michèle Loris

 


 
  NAAM : Michèle Loris

KUNSTVORM : beeldhouwen, vazen, lantaarnen en lampen

 


Michèle LORIS GANTY
Oude Mechelsestraat 22
1853 Strombeek-Bever

Ik ben op 16 november 1962 in Anderlecht geboren. Pas hertrouwd in mei 2007 in Grimbergen, ik heb twee dochters van 11 en 20 jaar. Na mijn artistieke humaniora in bouwkunsttekening en versiering heb ik enkele jaren in de verkoop gewerkt. Daarna heb ik als etaleur en eindelijk als rij-instructeur gewerkt. Rond mijn 37 jaar startte ik een graduaat in de verpleegkunde in Woluwe, tot in 2005.

Ik ben twee jaar geleden gestart met kaarsen en schilderijen op zijde. Vroeger had ik geen tijd te spenderen voor dergelijke artistieke activiteiten: opvoeding van de kinderen, opleiding in de verpleging en … trouw!

Schilderen, tekenen en knutselen met alles: papier, stoffen, hout, steen, gips … doe ik als autodidact al lang.

In 2007 werd ik door de jury van internationale tentoonstelling Art’bre geselecteerd voor mijn vazen en lantaarnen. Dit jaar ben ik in juli voor de tentoonstelling St GérArt uitgenodigd (Abbaye Saint-Gérard de Brogne).

 

Ik heb veel bewondering voor Afrikaanse en abstracte kunst. Er zijn ook veel aantrekkelijke werken in de verschillende genres en ik heb regelmatig een “coup de coeur” voor Kandinski, Monet, Picasso, Rubens, Munch, Folon, Magritte, Da Vinci en nog veel anderen.Mijn mooiste kunstwerk is moeilijk te bepalen want er zijn veel verschillende werken (vazen, schilderijen, sculpturen…). Maar ik geef altijd de voorkeur aan mijn werken met maskers.Ik gebruik verschillende materiën zoals hout, papier, stof, gips, bladeren, bloemen, kaars, verf, bouwmateriaal… Ik spendeer mijn tijd in functie van mijn inspiratie en tot moment dat ik tevreden ben!