Linda Thielemans


 
  NAAM :
Linda Thielemans

KUNSTVORM : aquarel

 


Mijn echtgenoot, Jacques Evenepoel en ikzelf zijn geboren Grimbergenaars. Sedert mijn geboorte op 14 mei 1961 woonde ik, afgezien van een kort intermezzo, in de Oyenbrugstraat.

Enige jaren geleden, op zoek naar een hobby, schreef ik mij in bij
Athena Brabant. Jammer genoeg was de cursus van Willy Meuwis volledig volzet en kwam ik terecht op een wachtlijst. Ik was het hele plan al lang vergeten toen ik op een avond een telefoontje kreeg van Willy. Ik volg nu vier jaar zijn cursus met stijgend enthousiasme.

De molens van Grimbergen vind ik een dankbaar onderwerp. Door het experimenteren met lichtinval en kleuren kom je iedere keer weer tot een andere sfeer en een ander aquarel. Mijn droom is te schilderen in dorpjes in de Provence.

Onze oudste zoon verliet in 2007 het nest, maar nog twee overgebleven studenten geven voorlopig in combinatie met een job buitenshuis nog handenvol werk. Ik hoop zeker in de toekomst meer tijd te besteden aan het aquarelschilderen.

De tentoonstelling in kunstgalerij Dominium in Beersel samen met het aquarelatelier van Willy Meuwis is voor mij alvast een unieke ervaring.