Kathleen Robberechts


 
  NAAM : Kathleen Robberechts

KUNSTVORM : hoeden

 


Mijn interesse voor hoeden is reeds begonnen toen ik kind was. Er was destijds een optocht in onze straat voor een huwelijksjubileum waarbij men verkleed moest zijn en toen mochten we een ‘oude hoed’ opzetten. Ik vroeg mij af hoe zo’n hoed eigenlijk gemaakt werd, maar ja, lospeuteren mocht niet.

Toen ik wat ouder werd, bleef de bewondering om de hoed wel, maar maken was zoiets van ‘ik zal dat ooit wel eens doen’. Een hoed leren maken, was namelijk niet iets dat overal kon.

Tot een tiental jaren gelegen. Via jong-KVLV was er de mogelijkheid tot het volgen van een cursus indien er tenminste genoeg cursisten waren. Pech, niet genoeg.

Maar…, ja, toch … de mogelijkheid was er om deze te volgen bij de lesgeefster thuis. Na 15 weken cursus, 2 maal per week, had ik de microbe echt goed te pakken.

Via medecursisten hoorde ik dat eveneens in verschillende grootsteden de mogelijkheid bestond om op basis van avondonderwijs hoeden te leren maken. Ook in Mechelen - destijds in de STIM – werd de richting modes gegeven.

Na ettelijke jaren (zeer goed) onderricht, lukt het mij vrij aardig zowel draagbare als kunstige hoeden-hoedjes te maken.

Mijn specialiteit is vooral het maken van hoedjes aangepast aan de personaliteit en kleding van de ‘klant’.Reeds meegedaan aan verschillende tentoonstellingen o.a. in de bloemenzaak ‘Verbruggen’ te Mechelen, kunstenaarstentoonstelling te Beigem.

PapillonIn 2001 was ik één van de geselecteerden van de internationale wedstrijd van Chazelle-sur-Lyon te Frankrijk met de hoed ‘papillon’.


Mijn product is vooral onderhevig aan de seizoenen. Voor de herfst en winter maak ik meestal vilten hoedjes. Voor de lente en zomer zijn het vooral de feest- en zonnehoedjes.