Kathelijne Eeckhout


 
  NAAM : Kathelijne Eeckhout

KUNSTVORM : beeldhouwkunst

 


Naast tekenen en aquarelleren wou ik met de materie spelen. Ik ben dus begonnen met een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Etterbeek. Maar ik vond het een beetje saai altijd met dezelfde klei te moeten werken en potjes maken waarvoor ik niet veel interesse had.

Ik had op de Academie horen spreken van een Vrij Atelier in Strombeek en ik ben er een kijkje gaan nemen. De begeleide vrijheid die daar heerste beviel me . Ik mocht doen wat ik wou en raad krijgen als ik het vroeg .
Dat was de oplossing en ik ben al 5 jaar lid van dat Atelier.

Tentoonstellingen heb ik gemaakt in Etterbeek en Strombeek en het is altijd leerrijk in contact te komen met de bezoekers van een tentoonstelling of de kunstenaarsroute .Dat geeft u een kick om verder te doen en proberen beter te doen.


Mijn mooiste kunstwerk is zeker de eerste die ik gemaakt heb zoals ik het zag in mijn dromen . Die zal ik nooit weggeven of verkopen .

Ik werk met klei en oxydes. Het vraagt tijd en geduld . Sommige stukken moeten meer dan een maand drogen voordat ze voor een eerste keer in de oven mogen.(950°)
Daarna worden ze met verschillende oxydes verwerkt en dan krijgen ze weer een tournée générale in de oven maar op hoger temperatuur (1250°) Dan pas zijn ze klaar.

Een stuk kan dus enkele maanden onderweg zijn voordat hij gedaan is.
Tijd en geduld ...