Josée Van Humbeek


 
  NAAM : Josée Van Humbeeck

KUNSTVORM : aquarel

 


Mijn beroepsloopbaan als boekhoudster liep tot einde 1995 en toen kreeg ik het langverwachte certificaat: goed voor ALLE DAGEN CONGE.

Ik tekende reeds graag van in mijn jeugd, dus was mijn keuze vlug gemaakt en schreef mij in bij de Portaelsschool voor 'Beeldende Kunsten' te Vivoorde. Daar volgde ik les 'Tekenkunst - Aquarel' van 96/97 tot 2002/03. Daarna volgde ik ook elke zomer in augustus de openluchtcursus bij Jan Van Lysebetten en Pierre Bogaerts in en rond Vilvoorde. De werken van Rik Poot in het park van Vilvoorde hebben we daar dan ook mogen aquarelleren.

Ik werd lid bij de 'Kunstkring van Meise' en nam reeds verschillende keren deel aan hun diverse tentoonstellingen., zoals met de Maurice Naessensprijs, de Beiaardfeesten en de Kunst in de Etalage te Meise/Wolvertem. Vorig jaar stelde ik ook tentoon via 'Kunst uit Grimbergen' in het C.C. te Strombeek waar ik de laatste maanden de cursus Model - Tekenen volgde bij Mark Keppens.

Verleden jaar waren mijn Aquarellen te zien in de 's Gravenmolen voor de 1ste Kunstenaarsroute van Grimbergen.

Voor de 2de Kunstenaarsroute stelde ik met veel succes bij mij thuis tentoon.

Mijn mooiste of mijn favoriete aquarel is mijn 'Witte Boom' dat ik nog maakte in de Portaelsschool met een techniek die mij kon bekoren. Ook mijn Moerasgoud en De Rotsjes liggen in die lijn. Ik schilder ook heel graag personages en aangezichten zoals mijn Rasta-mama, Bleu-bleu, Indiana en Milady. Soms maak ik ook fantasietjes met verknipte of verscheurde werken waarvan ik terug collages creëer zoals met Opa's kerst, De berken, Blauwe lucht enz.

Het is ook steeds weer een plezierige taak om een gepaste naam te vinden voor elk gemaakt stuk.

Wie weet wat zal er nog allemaal volgen, als ik maar voldoende vrije uurtjes weet te vinden ....