Frans Verlooy


 
  NAAM : Frans Verlooy

KUNSTVORM : aquarel

 


Frans Verlooy, geboren te Grimbergen op 25/08/1939, dus juist de 66 voorbij.
Woonachtig in de Sint Hubertusstraat 8 1850 Grimbergen 02/ 270.91.03
Bijna 30 jaar was ik bankdirecteur van het Cera kantoor Grimbergen centrum aan het kerkplein en was tevens verzekeringsagent van ABB verzekeringen, nu het kantoor KBC verzekeringen van mijn zoon Wilfried.


Als rasechte Grimbergenaar gaat mijn voorliefde naar al het moois van onze gemeente en vooral naar de historische gebouwen die en idyllische plekjes die onze gemeente nog telt.

Het was tijdens de septemberkermis van 2001 op een opendeurdag van ATHENA BRABANT dat ik in vervoering kwam van de prachtige, kleurrijke aquarellen van Willy Meuwis.

Toen liet ik mij voor de 1ste cursus inschrijven en sedertdien sloeg ik er geen enkele over.

Tussendoor volgde ik een paar zomercursussen bij Jan van Lijsebetten van de Portaelsschool te Vilvoorde, maar 2 heren dienen is bijna onbegonnen werk en volgde in de plaats de zomer workshops van Willy Meuwis.

Als laatbloeier en zonder enig kunst- of tekenopleiding kwam de tekenmicrobe die ik sinds mijn kinderjaren ondervond naar boven en dankzij de hulp en geduld van de leermeester kunnen wij nu genieten van de aquarellen die op meerdere tentoonstellingen reeds te bewonderen waren.