Daniel Plasschaert


 
  NAAM : Daniel Plasschaert

KUNSTVORM : schilderen

 


Geboren in 1951 te Anderlecht, volgde DaniŽl Plasschaert een eigen parcours als autodidact door al van jongsaf aan multidiciplinair te werken. Tijdens het volgen van gitaarlessen op jonge leeftijd toont hij bijzonder grote interesse voor kunst,wetenschappen en technieken. Zijn opleiding later aan de academie van schone kunsten te Brussel doet hem een regentaat behalen aan de normaalschool van Charles Buls.

Zijn levensparcours bestaat uit verschillende stappen die diverse artistieke ervaringen opstapelen. Door het werken als regisseur van theaterstukken, acteur en pedagoog leiden hem vervolgens naar de vier hoeken van de wereld.

Daarnaast ontwerpt hij ook zijn eigen gigantische muziekinstrumenten en verzorgt hij muzikale bijscholingen voor onderwijzers uit verschillende landen. Sinds enige jaren wijdt hij zich ook aan poŽtische teksten en aan de realisatie van geluidsbanden alsook aan het vertalen van filosofische boeken in het Engels. Dit uitgebreid parcours getuigt van een doortastende wil om een innerlijke queeste te voeren die gekoppeld wordt aan de mens en zijn universum.
 


Het is deze zoektocht die de voornaamste motor , zelfs gereedschap vormt voor zijn diverse activiteiten. Kunst wordt dan als een voorwendsel , een gereedschap gezien en niet als een einde op zich.. Het is een terrein van experiment met kleur, vorm, woorden en geluiden.

Hij creŽert daarbij vanuit alles wat hij onder zijn handen krijgt en in alle omstandigheden, zonder formele opvallende stijl en naargelang zijn ideeŽn en pulsaties van dat moment. Hierbij is hij constant op zoek naar artistieke vrijheid,deze wordt ook als een levenstijl beschouwd.


Zijn kleine atelier is gelegen in Humbeek en stelt hem in staat om zijn dromen die hij al veertig jaar koestert in deze omgeving te vervolmaken.