Virtueel Museum Grimbergen

Bekende personen (Veroft, Vera)
 

 

Veroft,Vera

Haar carrière als actrice situeert zich tussen ca. 1960 en ca. 1992. Ze was verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Tot het gezelschap van de KVS behoorden “in haar tijd” onder andere Senne Rouffaer, Walter Moeremans, Dora van der Groen, Cyriel Van Gent, Anton Peters, Wies Andersen, Jan Reussens, Jeanine Schevernels, Vic Moeremans en Gella Allaert (deze laatste van 1958 tot 1963).

In die tijd waren Vic De Ruyter en later Nand Buyl directeurs van de schouwburg.
Ze speelde vele rollen in producties van de Vlaamse televisie, zowel in televisiespelen als in toneelstukken. Vera Veroft dankte haar faam evenwel niet aan het toneel maar aan haar rollen in Vlaamse jeugdseries op de BRT, zoals Zwartjekker, Ariane Despinal en ten slotte als de echtgenote van Kapitein Zeppos in “Kapitein Zeppos" . Ze was ook de troeblerende figuur met zuiderse uitstraling als de brocantehandelaarster Elia in “Axel Nort” en als Freda in “Het Zwaard van Ardoewaan”.
Ze vertolkte regelmatig gastrollen in de televisieseries “Lili en Marleen” en “De Collega's”. Tijdens de opnamen van “Kapitein Zeppos” werd ze de levensgezellin van hoofdrolspeler Senne Rouffaer (1925-2006).

Ze woonden samen met hem in Grimbergen, later in Strombeek-Bever.

Vera Veroft (77) is overleden na een langdurige ziekte op 16 juni 2014.
 

 

Vera Veroft